15 Şubat 2017 Çarşamba

Tavuk Kapama























TAVUK KAPAMA

Malzemeler

  • 9 adet tavuk but
  • 2 kase pirinç 
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Sıvı Yağ


Yapılışı

Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda kavuruyoruz, biberleri ve salçayı ekliyoruz son olarak pirinci, tuzu ve pul biberi ilave ediyoruz. Pilavımızı tepsimize döküp haşlamış olduğumuz tavuk butlarını pilavı mızın üzerine yerleştirip pilavı mızın üzerine çıkacak kadar tavuk suyu döküyoruz. 200 derecelik fırına tepsiyi verip pilavımız suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder