13 Aralık 2016 Salı

Pişmeyen Pasta






















PİŞMEYEN PASTA

Malzemeler

Pasta tabanı İçin
  •          3 paket yulaflı bisküvi
  •          4 çorba kaşığı üzüm pekmezi
  •          150 gr margarin

Muhallebisi İçin
  •        5 su bardağı süt
  •          1 su bardağı şeker
  •          1 su bardağı irmik
  •          1 su bardağı Hindistan cevizi

Çikolata sosu İçin
  •          3 paket sütlü çikolata
  •          1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

                Bisküviler rondo da çekilip pekmez ve eritilmiş margarin ile iyice harmanlanıp kelepçeli kek kalıbına 1 kaşık yardımı ile iyice sıkıştırılıp buzdolabına kaldırılır.
                Süt, Şeker, İrmik tencereye alınıp pişirilir. Altını kapatıp Hindistan cevizini ekleyip buzdolabındaki harcımızın üzerine döküp üzerini düzeltip tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
                1 Çay bardağı süt ısıtılır çikolatalar parçalanıp süte eklenir pürüzsüz bir hale gelinceye kadar eze eze karıştırılır. (Donarsa benmari usulü ısıtın) Buzdolabındaki pastamızın üzerine döküp 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
Kelepçeli kek kalıbını açıp servis tabağına alınır. Dilimleyip servis yapılır.
Afiyet olsun  

                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder