12 Aralık 2016 Pazartesi

FISTIKZADE





























                                                                              




















FISTIKZADE

Malzemeler
  •          1 su bardağı üre haline getirilmiş ıspanak
  •          1 adet yumurta
  •          125 gr margarin
  •         1 çay bardağı sıvı yağ
  •     1 çay bardağı irmik
  •          1 çay bardağı pudra şekeri
  •          2 yemek kaşığı toz fıstık
  •         4 su bardağı un
  •          1 paket kabartma tozu


Şerbeti İçin
  •          2,5 su bardağı su
  •          2,5 su bardağı şeker
  •          3 -4 damla limon suyu


Hazırlanışı

İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatıp limonu sıkıp altını kapatalım.
Yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp çırpalım, Sıvı yağıda ekleyip iyice karıştıralım. Ardından irmik fıstık kabartma tozu ıspanak püresi ve margarini ekleyip iyice yoğuralım unumuzu ilave edip hamurumuzu hazırlayalım. Büyük boy borcamı biraz yağlayıp hamurumuzdan iri mandalina büyüklüğünde bir parça alalım ve yuvarlayarak parmak inceliğinde yaparak borcam a dizelim hazırlanan tatlımızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırına 25-30 dk pişirelim. Pişmiş olan tatlımızı fırından çıkarıp ilk sıcaklığını atınca şerbeti tatlımızın üzerine döküp çekmesini bekleyelim soğuduktan sonra dilimleyip isteğe göre fıstık ve kaymak ile servis yapalım.

Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder