FISTIKZADE
Malzemeler
- 1 su bardağı üre haline getirilmiş ıspanak
- 1 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı toz fıstık
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 -4 damla limon suyu
Hazırlanışı
İlk önce şerbetimizi
hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başlayınca
altını kısıp 10 dk daha kaynatıp limonu sıkıp altını kapatalım.
Yumurta ve pudra şekerini bir
kaba alıp çırpalım, Sıvı yağıda ekleyip iyice karıştıralım. Ardından irmik
fıstık kabartma tozu ıspanak püresi ve margarini ekleyip iyice yoğuralım
unumuzu ilave edip hamurumuzu hazırlayalım. Büyük boy borcamı biraz yağlayıp
hamurumuzdan iri mandalina büyüklüğünde bir parça alalım ve yuvarlayarak parmak
inceliğinde yaparak borcam a dizelim hazırlanan tatlımızı 180 derecede önceden
ısıtılmış fırına 25-30 dk pişirelim. Pişmiş olan tatlımızı fırından çıkarıp ilk
sıcaklığını atınca şerbeti tatlımızın üzerine döküp çekmesini bekleyelim
soğuduktan sonra dilimleyip isteğe göre fıstık ve kaymak ile servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder