24 Mayıs 2016 Salı

Yöresel Lezzet Olan Turşik Ekşilisi




     





Malzemeler

  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 Adet yeşil biber
  • 500 gr kırmızı et
  • 1 Kg turşik (Bulamayanlar ıspanak kullanabilir)
  • 2 Adet domates
  • Yumurta (Kişi sayısına göre)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Salça 
  • Yağ



Hazırlanışı


Soğanlar halka halka doğranıp tencereye alınır yağda biraz çevirilir sonrasında
önceden haşlanmış olan etler eklenir ve biraz kavrulur sonrasında biberler eklenir.
Bu arada turşik (Dağdan toplanan ekşi bir ot) doğranıp yemeğe eklenir.1-2 dk kadar
tencerede kavrulur sonrasında doğranmış domatesler eklenir. Salça,tuz,karabiber ve kırmızı biber
ekilir bir çay bardağı su eklenir (isteğe göre kişniş doğranıp eklenir ki kişniş otu bu yemeğe çok yakışır) pişene kadar beklenilir.
Otlar pişince kişi sayısına göre yumurta kırılır. Yumurtalar pişince yemek servise hazır hale gelecektir. Bu turşik ekşilisidir. Bu yemek genelde ıspanakla yapılan, ekşi olsun diye içine biraz ekşi erik pestili eklenilerek pişirilen yörede çok sevilen bir yemektir.Genelde yemek yedikten sonra yumurta ve etler lavaş ekmeğe serilip yenilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder