8 Mayıs 2016 Pazar

Çikolatalı Hanımeller Kurabiye



Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı parça çikolata
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)  


Hazırlanışı

  • Tereyağı ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır.
  • Sıvıyağ ve yumurtada ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
  • Kabartma tozu ve çikolata ilave edilip karıştırılır ve ardından azar azar un ilave edilip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
  • Son olarak parça çikolatası da hamura ilave edilip kısa bir süre yoğurulur.Cevizden büyük parçalar kopartılıp elle şekil verdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına verilir ve kurabiyeler çatlamaya başlayana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarmış olduğunuz kurabiyeleri soğuyana kadar tepside bekletiniz. Sıcak olarak tepsiden aldığınızda kurabiyeler parçalana bilirler.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder