Malzemeler
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı parça çikolata
- Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)
Hazırlanışı
- Tereyağı ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır.
- Sıvıyağ ve yumurtada ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
- Kabartma tozu ve çikolata ilave edilip karıştırılır ve ardından azar azar un ilave edilip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
- Son olarak parça çikolatası da hamura ilave edilip kısa bir süre yoğurulur.Cevizden büyük parçalar kopartılıp elle şekil verdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına verilir ve kurabiyeler çatlamaya başlayana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarmış olduğunuz kurabiyeleri soğuyana kadar tepside bekletiniz. Sıcak olarak tepsiden aldığınızda kurabiyeler parçalana bilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder